Digg StumbleUpon LinkedIn YouTube Flickr Facebook Twitter RSS Reset

Kenyérsütő ékszíjak

kenyersuto_ekszijakSok kenyérsütőben meghajtást a motorról egy fogasszíjon viszik át az üstben lévő tengelyre amin a dagasztólapát van. Az egyik leggyakoribb hibaforrás az ékszíj kopása, szakadása. Szerencsére több lehetőség van az ékszíj beazonosítására. Az egyik, és legegyszerűbb, a márkás kenyérsütőknél, pl. Tefal, Moulinex, Kenwood stb… a gép pontos típusának megadása. Sokszor  azonban a kenyérsütő igazi szervizhálózat nélkül kerül forgalomba, multik által terített akciós gépek, igazi alkatrész utánpótlás nélkül. AFK, Morphys Richard, Trion … gépek, amik valójában nagyon jól teljesítenek, de a garancia lejárta után, szinte lehetetlen alkatrész kapni hozzá. Az ékszíjat azonban be lehet azonosítani az alábbi rubrikáknál a megjegyzésbe kérem a tipus mellett írja be a következő adatokat. A kenyérsütő ékszíj hossza, azaz kerülete. Ha több darabra szakadt, vagy nincs már meg, egy madzaggal is megmérheti, ha a két tárcsa közé illeszti, a szíj helyére, majd utána megméri. Fontos még a szélesség, ezek leggyakrabban 7, 8, vagy 9 mm lehetnek. Ha a szíjon van adat, akkor azt is fontos megírni. pl 70S3M636 ..
A fogak közti táv is fontos, de ez leggyakrabban 3mm szokott lenni.

Alkatrész lekérdezés
 1. (kötelező)
 2. (érvényes email szükséges)
 3. (kötelező)
 

cforms contact form by delicious:days

2 válasz - “Kenyérsütő ékszíjak”

 1. Bocska Ferencné
  2014-11-28 - 22:59 #

  Tisztelt Admin!
  Az én kenyérsütőmnél is az ékszíjjal lehet a probléma,mert dagasztáskor nagyon csikorog bent valami.Kérdés hogy hogyan is lehet szétszedni,hogy megnézze az ember és kicserélje.Vagy csak szervizben csinálják ezt meg?A másik problémám,hogy az egyik lapát elforog a tengelyen dagasztáskor,nem vagyok biztos benne,hogy melyik kophatott el,a tengely,vagy a lapát lyuka.?A típust fentebb ismertettem.
  Kérem tisztelettel a válaszát:Bocska Ferencné

  • admin
   2014-11-29 - 06:17 #

   Sajnos nem jött át a tipus. Sok kenyérsütőnél csak az alját kell leszedni pár csavarral (lehet közte speciális kétkörmös csavar is), de sok kenyérsütőt teljesen szét kell szedni, hogy az ékszíjhoz jussunk.

   A

Hozzászólok